MagnaPrint-Blomsten

MagnaPrint-blomsten er tegnet af Poul Gernes i 1972 og har lige siden været brugt til forsiden af MagnaPrint-bøgerne. Fra MagnaPrint bog nr. 1 til nr. 499 var blomsten eneste illustration på forsiden. Farverne variererede fra gang til gang, og siden Poul Gernes død stod hustruen Aase Gernes for farvevalget til hver enkelt titel.
Fra MagnaPrint titel nr. 500 er der kommet illustrationer på forsiden af bøgerne, men blomsten er stadig med på både for- og bagside, og den varierer stadig i farverne, så den matcher de enkelte illustrationer.

På Louisiana har man fra den 2. juni til den 16. oktober i år en udstilling om Poul Gernes:

POUL GERNES

Jeg kan ikke alene – vil du være med?
Cool, farverig, rå, vildt eksperimenterende og visionær. Louisianas sommerudstilling om Poul Gernes er en både stærk, sjov, smuk og flertydig fortælling om en af de helt store danske kunstnere i efterkrigsgenerationen.
Mange forbinder især Poul Gernes (1925-1996) med hans store, offentlige udsmykningsopgaver som Palads-biografen i København og Herlev Hospital. For nogle står han i dag som en cool og farvestrålende, optimistisk designer, mens andre betragter ham som en konfrontatorisk, inkarneret kritiker af kapitalismen, men også banebrydende for en ny opfattelse af kunsten og kunstnerens rolle i samfundet.